Yunan Bakandan küstah sözler! “F-35’lerle bir gece ansızın Ankara’ya gelebiliriz”

Yunan Bakanlardan peş peşe küstah açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis katıldığı televizyon programında “Türkiye havacılıkta sıfır. F-35’lerle Ankara’ya bir gece ansızın gelebiliriz” dedi.

Yunan Bakandan küstah sözler! “F-35’lerle bir gece ansızın Ankara’ya gelebiliriz”

Yunan basınında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları gündemden düşmüyor. Bir televizyon programına çıkan Yunasistan Sağlık Bakanı skandal niteliğinde açıklamalar yaptı.

Kıbrıs harekatının 50’inci yılında Yunan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis’in katıldığı televizyon programında Miçotakis’in Türkiye’yi rahatsız ettiğini ileri sürdü.

Bakan Georgiadis  “Türkiye havacılıkta sıfır. F-35’lerle Ankara’ya bir gece ansızın gelebiliriz” ifadelerini kullandı. Yunan Bakan açıklamasının devamında şunları söyledi;

“Böyle bir şey yaparız demiyorum çünkü böyle bir şey yapmak istemiyoruz ama bunu karşı taraf söyleyince gülüyorum. Yunanistan son derece güçlü ittifakları olan bir ülke, Türkiye ise sorun yaratan bir ülke. Beğensek de beğenmesek de Türkiye bizim komşumuz. Elbette iletişim kuracağız ama bu egemenlik haklarımızdan vazgeçtiğimiz anlamına gelmiyor”

DENDİAS’IN SÖZLERİNE DESTEK VERDİ

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yılı için yaptığı paylaşımda, “Kıbrıslı Türklerin utanç şenliklerini ve işgalci Türk Ordusu’nun yarım asırdır Kıbrıs’ta hukuk dışı varlığını en kesin şekilde kınıyoruz” demişti.

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Dendias’ın skandal açıklamalarına da destek çıkan Georgiadis “Dendias hepimizin söylediğinden farklı bir şey söylemedi” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir