Z kuşağının öncülüğünde acı sos patlaması

Yapılan bir ankete göre, Z kuşağı tüketicilerinin yarısından fazlası kendilerini acı sos uzmanı olarak tanımlıyor, dörtte biri restoranlara kendi sosunu götürüyor.

Z kuşağının öncülüğünde acı sos patlaması

NC Solutions tarafından hazırlanan ve ABD’de 1.114 yetişkinle yapılan yeni bir ankete göre, Z kuşağı tüketicilerinin yarısından fazlası kendilerini acı sos uzmanı olarak tanımlıyor ve dörtte biri restoranlara kendi acı sosunu götürüyor.

Anket sonuçları ne diyor? Acı sos, ketçap ve hardalı geride bırakarak mayonezin ardından en çok tercih edilen ikinci eşlikçi oldu. Katılımcılar en sevdikleri geleneksel acı soslarda Frank’s Red Hot, Cholula, Tabasco, Louisiana ve Texas Pete’i sayarken %12’si el yapımı alternatifleri tercih etti. Ankete katılan tüketicilerin yaklaşık %62’si reklamında “acı” kelimesinin geçtiği bir ürünü satın alma olasılıklarının daha yüksek olduğunu ve %74’ü ise yeni acı ürünleri denemeye istekli olacaklarını söyledi.

Acı sosun altın çağı: Satın alma güçleri yükseldikçe, genç tüketiciler daha acı tatların arayışına giriyor. Bu durum da acı sos markalarının tarihî bir pazar büyümesine ulaşmasına önayak oluyor.

Neyle iyi gider? NC Solutions anketi sonuçları, acı sosun en çok tacos, tavuk kanadı ve burrito ile eşleştirildiğini; Güney’de deniz ürünleri, Batı’da yumurta ve Kuzeydoğu’da makarna ve peynir gibi yerel malzemeler ile birlikte tüketildiğini gösteriyor.

Dahası: Acı sunumlar, atıştırmalıklardan içeceklere neredeyse her yiyecek kategorisinde yer alırken acı sos markaları, çeşnilerin dışında yiyecek ve içecek ürünlerinde de daha sık karşımıza çıkıyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir